21 Eylül 2009

Sebeb-i Telif



Yıldızlı gökten bana soracak olursanız
kösnüdüm ona karşı
onu hep altımda istedim


..aşk'a geldim..

3 yorum:

  1. "aşk yazılmamış olsa bile adımın üzerine
    adımı aşkın üstüne kendim yazarım" diye bitiyor siir. Guzel demis.

    Ask'a gelmek, guzel birsey. Ask'in degerini bilen yok, nadir bilen var. Hep asik oldugunu soylerler yada asik olduklarina inanmak isterler ama bir turlu aski tutturamazlar ki hani ondan hep yeniden hep asik olurlar, yani asik oldugunu zanederler. Ask bu degil. Ask zamanla sevgiye donusur, sevgi ise bir omur beraberlige donusur. Eger baska turlu bitiyorsa ben ona ask demem, gecici bir heves gibi birsey iste, yada ne bilim ama ask degil. Ask egriyi duz gosteren, cirkini guzel yapan. Ask caba ister, buldunmu iyisi ve kotusu ile simsyki sarilmak, degerini bilmek.

    YanıtlaSil
  2. Burda kast edilen 'ask'a gelmek' asik olma baabinda degil.
    Ask'a inanmayan, vasat bir duygu seline kapilmak, geçici bir heves oldugunu düsünenlerdenim. Evet, geçici bir hevesten ibaret, duygularin alt üst olmasina sebebiyet veren, mantigin çildirmasina ramak kalan banal ve gerekisiz bir 'sey'.

    "aska geldim", bir an "gaza geldim", iliklerime kadar o duyguyu içime çektim. Damarlarimda hissettim, direndim - direttim - igrendim. Costum - düstüm - kendime geldim.

    Duruldum.....

    YanıtlaSil
  3. Herkesin farkli bakisi var bu siire. Siirlerin guzelligi kisilerin yasadiklarini o satirlarda gorebilmesidir, siiri yasadiklarina gore yorumlamasidir veya yasayamadiklarina gore yorumlamasidir. Bu siir sadece bir kac kelime ile anlatilacak turden degildir. Saatlerce konusabilirsin bu siir hakkinda, bu siirin sayesinde ortaya cikan sorulara cevap aramak gibi.

    Yani baskalarinin kisiye empoze ettikleri fikirleri/asklari yasamak degil, kendi fikirlerini/asklarini yasayabilmektir. Bireyin kendi hayatina yon vermesi gibi, baskalarinin yasa olarak kabul ettigine karsi direnmektir. Ama sonunda yine sordugu sorulara cevabini veriyor sair (aslinda soru denmez, daha cok yasadikca kendi kendisini cevaplayan/gosteren bir sey, aslinda bu da degil :D, bunu anlatmasi ne kadar guc bir bilseniz, ne kadar zorluyorum zorlaniyorum kendimi ifade etmekle, bir insanin bu kadar etkilenecegini ummazdim, sadece baskasinin yasadiklarini sozlere dokerek bu kadar ama etkileyecegini hic ama hic dusunemedim) "anlasiliyor, bastan beri butun yenik dusenlerle, ayni kislaktaymisiz".

    Bu siiri bolum bolum veya kelime kelime ele alarak bir seyler cikarmak mumkun. Ama her okudugumda yeni bir "mesaj" gorunuyor. Bugun boyle dusunebilirim ama yarin bu siiri okuduktan sonra farkli fikirler ortaya cikabilir.

    YanıtlaSil