19 Temmuz 2011

kötü kadın, ve aşk


Bize aşkı yanlış/kötü tanıtmasalardı, o zaman kadınlar yinede genelevine düşermiydi ?
Hayat kadını itina ile neden kötü kadın oluyor ?
Neden ? Bir yerde 'halka hizmette' bulunmuyor mu ?

26 yorum:

  1. halka hizmette bulunmuyor mu sözü çok hoşuma gitti. haklıydın. ^^

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle..
    kötü kadın deyenler lütfen cevap versin ,hem kötü neydi ?

    YanıtlaSil
  3. " bir yerde halka hizmette bulunmuyor mu?" güldürdün beni :) Sonra bir reklam sloganı aklıma geldi "hizmette sınır yoktur" diye, şimdi sen anladın onu, hizmet, sınır falan, ikisi arasında bir paralellik, yazdım işte, böyle :)

    YanıtlaSil
  4. @ ▬|α.к.α.т.я.ι.є.ℓ|▬

    hakliyim evet ^__^

    YanıtlaSil
  5. @ secil -

    degil mi .. bende cok merak ediyorum. kime gore kotu ? nedr kotu ? itekleyenler nedir peki ?

    YanıtlaSil
  6. @ Nessuno - sen cok yasa emi : )

    iyi ki yazdin : )

    ama dogruluk payi yok mu ?

    YanıtlaSil
  7. Doğruluk payın da ötesinde, çünkü doğru dedin, öte yandan doğada kötü yok, sen hiç kötü köpek, kötü kedi gördünmü, ha bir 'Kötü Kedi Şerafettin' var internette o ayrı, demem şu ki cinselliğe atfedilen 'kötü' çok sığ bir şey, çok da iki yüzlü ayrıca, ama var böyle şeyler işte, bu işlerden hikayeler çıkıyor, ben de konuşuyorum gördün mü ? :)

    YanıtlaSil
  8. serafettin o kadar kotu degil ki :))

    lutfen konus sen, ricaa ederim : )

    aslinda bu konuya ilk kez deginmiyorum. "bir kadin neden genelevinde duser' diye bir yazim daha vardi. sebebi, iki yildir ders verdigim bir ogrencim genelevinde calisiyor. zaman zaman benimle konusuyor ve oyle seyler anlatiyor ki .. ogrencilerim cok paylasir benimle, dolayisiyla aklima bazi sorular takiliyor ve sizlerinde fikrini/dusuncelerini merak ediyorum.

    onun hikayessini ilerde -belki- kaleme alirim ..

    YanıtlaSil
  9. Onun hikayesi sende içselleştiği zaman yazacaksın, böyle oluyor, kendi haline bırakıyorsun bir çekirdeği, düştüğü yerde olgunlaşıyor ve bir yerden boy veriyor, doğrusu çok ilginç bir hikaye olur, okumak isterim...

    YanıtlaSil
  10. bugune kadar hic hikaye yazmadim. hatta tr'ce uzun soluklu hic yazmadim, bunun icin tr'cem yetersiz diye dusunuyorum.

    ogretmenlik disinda bir kac ogrencinin coach'lugunu yapiyorum. bazilarinin o kadar enteresan hikayeleri var ki. ama en egzantrik olani bu ..

    YanıtlaSil
  11. Burda "yapma kendine haksızlık ediyorsun ama" diye yeşilçam filmlerinden çıkma bir cümle yapıştırıyorum aramızdaki zincir yorumlara :) Şaka bir yana, kısa soluklu yazıp meram anlatırken ritmi ve armoniyi yakalamka da az şey değil, hatta çok şeydir, bir şiir mi ya da bir tür şiir mi ya da şiir gibi bir şey mi yazdığımız bak o daha zor aslında, Orhan Pamuk der ki, altı yüz sayfalık roman yazarım ama bir şiir yazamam... Bana da kısa en kısa yazmak daha zor geliyor bazen, acaba neden diye kendime soruyorum ? :)

    YanıtlaSil
  12. ah birde tatmin olabilsem ne guzel olurdu ..

    bu arada yesilcam demisken sormak isterim -

    'farklı bir bakış açısı ve konuya açılım getirmek amacı ile soruyorum;

    1- Bir hayat kadını ile evlenilir mi?
    2- Çalışma vesikası olan bir hayat kadınına meslek sahibi veya işçi (emekçi) gözüyle bakarmısın ?'

    YanıtlaSil
  13. Çetrefil hem de çiftesinden bir pencere açtın... Yeşilçam'ın bize hatırlattıkları var, karakterler vardır kötü yola düşürür onlar, gazoza ilaç atarlar, uyuşturucuya bulaştırırlar, sonra asıl oğlan gelir genel evde çalışan asıl kızı sever ve evlenir, onu kötü hayattan çeker çıkarır... Genel evde çalışan bir kadınla evlenmek filmlere konu olan bir durum, yani öyle yaşamadan hemen evet denecek türden bir şey değil, bu akşam bir yandan seninle yorum halkalarını eklerken bir yandan uzun soluklu bir şeyler yazıyordum, bir paragrafta "bilmeye" dair yazmıştım ki müsadenle buraya eklemek istiyorum...

    YanıtlaSil
  14. kendi yazımdan alıntıladığım paragraf;

    "Anlamak, sorulara cevap bulmak için yazıyorum, öyle belli başlı bir soru olması gerekmiyor illede, ben ne yapar eder bir soru bulurum nasılsa, ortada soru yoksa cevap da yoktur, soru sormak bir yaşam belirtisidir, hiç sormuyorsan, ya çok sormuş ve kendince belli bir sonuca varmışsın demektir ya da hiç sormamanın kolaycılığıyla her şeyi bilen bir konuma kurnazca oturtmuşsundur kendini, ben soruyorum, en çok da kendime soruyorum, sordukça aslında hiçbir şey bilmediğimin farkına varıyorum, en çok da kendim hakkında hiçbir şey bilmiyorum, kimin, neyim, nerde doğdum, nerde okudum, ne iş yaparım değil, başka şeyler, mesela bir savaş olsa, savaşmak zorunda kalsam nasıl biri olurdum, savaşan biri mi, cephede cesaretini kanıtlamış biri mi yoksa gözünün önünde patlayan bombayla arkadaşının parçalandığına tanık olup savaşmaktan korkan biri mi, elbet savaş, savaşmak çok kötü bir şey, keşkeleri sevmem ama keşke savaşlar olmasaydı, keşke tarih derslerinde savaşları okumasaydık, ama savaşmak insanın doğasında var, savaş bilmediğim yanlarıyla uzaktan bildiğim bir şey, ve bir kaç soru sordum bilmediğim mecraya dair…"

    YanıtlaSil
  15. bu bana bir yuzlesme gibi geldi ya neyse, yazmak zaten yuzlesme bence ..

    arti, insanin mayasinda degil mi sorgulamak, tatminsizlik .. onemli olan yuzlesmek degil mi. sorularimizin cevabini kaldirabilirmiyiz acaba ?


    bu ic sorgulamanin gerisini merak ettim simdi ..

    YanıtlaSil
  16. Kötü...
    Kötü kadın..
    Kötü yola düşmüş kadın..

    Bu üçü geneleve düşmüş kadınların belki ana fikrinin bir parağrafında geçer asıl konu kadını o yola düşüren sebep...

    Milyonlarca kadın var evet güzel işlerde çalışıyorlar akşam yada bir iş çıkışı patronlarıyla birlikte olan..sekreterine asılan onu metresi yapan adamlar yok mu? onların kötü kadın adı altında isimlerinin geçmemesi bir sigorta sicil kaydının vesikayla değişiyor olmasımıdır..


    KUrBA..

    YanıtlaSil
  17. Belki, kotu bir fiilin oznesi veya nesnesi veya mudahili olmak kotu yapabilir bir kisiyi. Belki sattigi mal kotudur, belki, butun alicilari kotudur! Yani, sektor kotuluk uzerine kuruludur. Ve yine bagildir. Lo La hanimin ogrencisi bir kisim guzel ozellikler tasiyabilir, hatta ticarete konu olan metanin bir et olmasi hasebiyle kendisini bir kasapla da ozdeslestirebilir ama, yasam duzlemi insana manipulasyon yetenegini vermis. Evrensel tanimlar icin karmasik bir konu olsa da, lokal manada bu fiil gozumde kotu tanimlanmaya yetecek kadar veriyi icinde tasir. Bence bunun kisir arz talep dengesi icerisinde anlatilmasi da yeterli olmayabilir. Bugun cocuk, hayvan cinselligi uzerinden de tonlarca istismar yuruyor. Insanin derinindeki sufli igrencliklere yem etmek ne kadar dogru olabilir ihtiyac tanimlamasi icerisinde bir kisim masumlari. Yani daha uzatilabilir. Nedenleri, muharrikleri ayri tartismalarin konusu olabilir. Saygilarimla,
    Nevai

    YanıtlaSil
  18. @ kurba - iste bende bunu diyorum . kime gore kotu ne ..

    haklisin !

    YanıtlaSil
  19. @ Nevai -

    ah guzel dost, ney iyi ettiniz de geldiniz, kelaminizi eksik etmediniz. Nasilda ozlemisim, gani gani hosgeldiniz :)

    Haklisiniz ..

    Insandiyapici olacaklari yerde yikici, kiyicidir dye dusunuyorum. Gunumuzde hic iymser yaklasmiyor ve birbirimizin ayagini kaydirma cabasindayiz sanki. Tabii istisnalar vardir elbet ..

    YanıtlaSil
  20. Dün gece araba balkabağı olduğunda bıraktım yazmayı ertesi gün erken kalkacağımdan, ama son eklediğim alıntı paragrafla iyice bir işgal etmişim gibi bir his kapladı içimi, abartmış mıydım, elim açılıyor böyle, çalakalem oluyorum zaman zaman...

    Merak ettiğin gerisi henüz kendini bulmadı, demini almadı, tava gelsin bir kez sayfamda yayınlanacak...

    Bu arada yorum zinciri oluşması, benim öte yandan yazmam, bir de gece yarısı uykuda tetikledi, kalktım ve bugünkü rızkımı yazdım, 'moskito', bugün yayınlanacak :)

    YanıtlaSil
  21. hicte isgal etmedi, guzel oldu ham oldu :)

    merakla bekliyorum efendim :))

    YanıtlaSil
  22. Kime göre neye göre kötü?
    Mecburiyet mi tamamen tercih meselesi mi?
    Karışık konu.
    Derin konu.

    YanıtlaSil
  23. ilk etapta herkesin hemfikir oldugu bir konu. Peki ozaman toplum neden ayri konusup, birlikte hareket ediyor ve itina ile 'kotu' diyor ..

    evet esasen cok derin ve narin bir konu ..

    YanıtlaSil
  24. Ben hiç karşılaşmadım onlarla. Karşılaşırsam da bir gün bana nasıl bir tepki de bulunurlarsa öyle cevap alacaklarını düşünüyorum.
    Eğer onlar bu işi isteyerek yapıyorlarsa amenna. Herkese halt yemek düşer. Ama istemeden bir şeylerin zoru ile yapıyorlarsa da susup oturmak acizliktir.

    Ciddi anlamda çok güzel yazıyorsun. :)

    YanıtlaSil
  25. aklima su slogan geldi, susma sutukca sira sana gelecek slogani :)

    biraz ironik ama haklilik payi var. herkes o kadar cesaretli degil ki..

    cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil