11 Ağustos 2011

martılar, sizi hiç sevmiyorum ..

Saat beş, meditasyon yapma çabasında bir Lô - Lâ.


Laftan anlamayan, ısrarcı zihniyetler son zamanlarda beni geriyor ve bu zihnen ve fiziken beni çok yıpratıyor. Dolayısıyla bana iyi gelmesi ve dinleme ümidiyle, en önemlisi zihnimi resetlemek adına kendimi bir sahil kenarında bırakıp, denizin kokusunu içime çekip, dalgaların vuruşunu duymak istedim. Genelde dinlendirici efekti olan o manzara bu kez işe yaramadı. Olmadı, denizi mi zihnimi mi bilemicem artık, o kadar kirletmişler ki, ıyk burnuma pis pis kokular geldi miğdem iyice bulandı. O da yetmezmiş gibi etrafımı martılar sardı.

Martıları görünce aklıma nedense hep rahmetli Kemal Sunal'ın bir filminde ki repliği geliyor.

gökte uçuyor martılar
denizde kum gibi balıklar
1 kilo istavrite
300 lira diyorlar
martılar martılar

tipe bak !!

Aman tanrım ne korkunç varlıklar onlar, nerden nezaman elime bir simit aldığımı bende hatırlamıyorum ama ayağım kadar şey birden iki ben olunca elimdeki simiti gagasına fırlatıp anında ordan toz oldum. O gıyaak gıyaak sesleri hala zihnimde çınlıyor. Yok efenim, ben bu mütasiyona uğramış, tiplerinde meymenet olmayan, pörtlek pörtlek bakan, kendini kuşgillerden sayan mahluklardan inanılmaz derecede korkuyorum. Cidden feci halde korkuyorum ve şuan hayalleri bile benim travma gecirmeme sebep olabiliyor.

Neyse, yeniden sakinleşmek gerek ve ben, kendimi bu kez Istanbul - Bursa arası yolcu taşiyan feribotta buldum. Her gidişimde en önlerden ya da cam kenarı yer alırım, zira yolculuk esnasında o manzaraya bakmak dinlendirici oluyor ... du. Iki saniye sürmedi ki gözümün önüne yerli turistlerin poposusu gelsin. Ne alaka demeyin sakın, zira tam karşınızda sürü halinde duran ve uzun uzuuun dışarıyı seyreden, nihayetinde sizinde onların poposundan başka bakacak yeriniz kalmadığını hayal edin. Evet, öyle bir eziyete maruz kalıyorsunuz. O saygıdeğer anlayışı kıt insanların popoları sizin oturma hızanıza denk geldiği için bu kaçınılmaz oluyor. Dolayısıla sizinde bakmanıza vesile oluyor ve o yolculuktan yine hiç bir şey anlamıyorsunuz .. öylece et yığınlarını seyredip duruyorsunuz işte ..  Bu ne büyük bir işkence anlatamam.


Yok yok, ben en iyisi bügünlük şu meditasiyon işini rafa kaldırayım yoksa iyice gerilcem ve inanılmaz despotlascam .. Hem bugün ki yoga seansi biraz Japon işi gibi oldu, yazım da iyice dağıldı. Neyse artık yarın yeniden normal memleketine rota alması ümidiyle ..


Dipin Notu - Dün karşi komşunun 4 nömereli oğlu Irbaam söyledi, dokuz nömere beybi kampta.
Bu kış onuda balkona transfer etcez inşallah.


18 yorum:

  1. Martılardan bende korkarım yaa, hele feribotta bişey yerken falan korkarak yerim hep, gelip sanki elimdekini alıp kendi yicekmiş gibi :):) yoga mııı bana da öğretsene yaa , ommm demekle oluyomu o ayakları bağdaş kurup elleride dize koyunca ??

    YanıtlaSil
  2. yazını okumaya başlayınca derinlere dalacaksın herhalde dedim ama martılar girdi yazının ortasına:))

    YanıtlaSil
  3. @ ribelliosis - ben ameliyatli oldugum icin simdilik oyle yapiyorum . ilk etapta yardimci oluyor ama martilara takildim iyi mi .. bilincalti suuruma yerlesmisler.. senin korktugun var ya benim basima geldi, elimden resmen dondurmami kapti biri .. ay portle portle bakiyor birde o sesleri yok mu ciaaayk diye .. iykk ..

    yoga bile paklamadi ..

    kursuna git zira zamanla bedenini farkli kullanmayi ogreniyorsun. ben iki ay kadar gittim, ama iste ameliyat olunca biraz geri plana attim .. ama iyi bisey yani .. ucurtmaz ama iyi yanii : )

    YanıtlaSil
  4. @ bella renkler - vallahi ilk etapta daldim, son hiz gidiyordum nerden takildi aklima bilmiyorum. cidden cok huylaniyorum ben bunlardan. sehrin gobegindekiler daha bi acayip, daha bir cirkin, korkunc.

    bu da bi baska seans oldu sanki ..

    oysa ortam acaip musaiti biliyormusun ,balkon, gunesin dogusu, fasli bebeler uykuda .. sessizlik . ama sonra bir ciaaayk .. aa bak bundan olabilir hatirlamam ..
    uff

    YanıtlaSil
  5. salla popo'nu al paranın topunu! sen paradan haber ver? AHHAHAHAHA

    martılardan korkulmaz yahu, martılar sevilir. -Deniz otobüsünden simit atılır ehe.

    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. @ guney koreye ucamayan adam - yok bi o eksikti . sallamasinlar iyk ..

    korkmak, tiksinmek, huylanmak sayiim mi daha ..
    ve onlara simit atmak oyle mi, hayatttaaa yemegimi paylasmam ih ih ..

    YanıtlaSil
  7. Sana bu martılar ne yaptı küçükken? burnunu mu ısırdılar? :)

    YanıtlaSil
  8. @ koresiz kalan adam - insanin aklina tuhaf seyler getirmesene .. ya huyalaniyorum napiim .. hem onlardan biri elimde tuttugum dondurmayi araklamisti ..

    YanıtlaSil
  9. AHAHAHAHHAHAH helal olsun şu martılara! Her yerlerde martıların bulunması gerek!

    YanıtlaSil
  10. evet farklı bir seans olmuş cidden:S meditasyon yapmasamda bazen bende konsantre olurum beynim boşalsın diye işte o zaman etrafımdaki tüm seslere gıcık olurum:(

    YanıtlaSil
  11. @ utopyasi kore - son gulen .. hmhm

    YanıtlaSil
  12. @ guzel renkler - vallahi iyice dagildim. bugunluk askiya aldim zaten .. giciklik ya, her ses sanki zihinde bir balyoz varmis gibi duyuluyor ..

    YanıtlaSil
  13. :-) Martıları sadece resimlerde seviyorum ben Lô - Lâ :-)

    Korkmuyorum ben kendilerinden ama, İzmir'de kordona çok yakın bir evde oturdum bir zamanlar, sabahları bir kilise çanı bir de martı sesleriyle uyanmaktan öyle nefret ettim ki anlatamam, oysa ne severdim önceleri :-)

    Şimdi de cırcır böceklerine taktım, kardeşim o ne sestir öyle yaa :-)

    YanıtlaSil
  14. :))
    Martıları izlemek, ama uzaktan izlemek güzel de; sesleri dayanılmaz. Sahile yakın oturmanın en kötü yanı.

    YanıtlaSil
  15. @ suvebeyaz - kilise sesine aliskinim ben, artik duymuyorum bile .. ama su martilarin detone ciaaytlamalarine bir turlu alisamiyorum .

    circir bocekleri : )) yok henuz onlara gecis yapmadim : )

    YanıtlaSil
  16. @ franberrie - yok ben bir zaaamet izlemeyim de.. gozumde devlesiyorlar, sanki beni yutacaklar gibi geliyor . .cirkin seyler ..

    iyk : )

    YanıtlaSil
  17. Artık bebelerin sayısındaki son durumu cidden takip ediyorum diyebilirm. :)

    Bu arada vapurdaki o durumlar benim de çok sinirimi bozuyor. Ama bazı vapurlarda oturduğun yerin önüne insanın geçemediği, manzarayı rahat rahat seyrettiğin birkaç stratejik koltuk bulunuyor. :) Kapabilirsem onları kapıyorum. :) Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  18. @ edebali - bugun iki nomero denk geldi, hamza : ) sordum izine gitmediniz mi diye. dedi evet aravayla gittik geldik. nasil sigdiniz sekiz kisi dedim, sigdik iste. rahat gittiniz mi, gittik iste. ama 7 haftadan once gelmezdiniz siz ? annem iki hafta icinde dogurcak ondan erken donduk dedi. kadina brava yani, 8 aylik hamile, onca cocukla o sicakta 3 gun arabayla fasa gitti geldi. das gibim hatuniye vallahi ..

    ----

    aa bak bunu bilmiyordum, bir daha ki sefere bende oyle yapcam yoksa feci geriliyorum. teskur ettim :)

    YanıtlaSil