19 Aralık 2011

bir âh deyip de geçme öyle

gel bakalım ateşle nasıl oynanır göstereyim..
gör bakalım ateş mi seni yakar, sen mi ateşi ?


Ölüm rengini aşka boyamış bu sefer. Aşkın beyazı, ölümün siyahı üzerine Leylâ yazmış. Ruhum bir bilmece içinde. Aşk süsü verilmiş bir cinayet halindeyim. Soldan sağa hayat çıkarken, yukarıdan aşağıya hep ölüm, peki aşk bunun neresinde Leylâ ! Bu nasıl bir bulmacıdır ki hiçbir kapısı sana çıkmaz. Bu nasıl bir fasit dairedir ki dönüp dönüp başladığım yere gelirim. Yüzüme çarpıyor saçlarının gölgesi. Sensizlik demek; aklımın, akılsızlık tarafından tecavüze uğraması demek ama bunu sana bir türlü anlatamadım. Anlatamadım ki hala sensizim Leylâ ! Bırak aşkına talip olmayı, seni görmeyi bile büyük lütuf sayan bu divaneye bir kez geliyorum desen, kendimi bile kovarım senin yanından. Ceplerimde gözyaşlarıyla boyanmış aşkın var. Her renk sensizliğin bir başka hecesi. Zaman gittikçe benden de bir hayat gidiyor. Ve ben hep kendimi uğurluyorum seni beklediğim tren garlarında.

Ölüyorum gözlerinin önünde. Sessizce karışıyorum aşkının ölüm rengine. Eğer gelmeyeceksen üst örtüme karanlığı. Şayet kayıp gideceksen ellerimden, aşkının secde halindeyken, vur sırtıma hançerini sonra git Leylâ ! ...

Berk'ten

10 yorum:

  1. ah ..
    ah
    o şarkı bir de üstüne öyle mi,
    şimdi bir de gece gelecek.

    YanıtlaSil
  2. En derin acılar dilsizdir diye bir söz okumuştum, yerini zamanını hatırlamıyorum bile! Bu kadar kelime dile gelebiliyorsa, bu işte bir terslik olmalı !!!
    Sözüm bu yazıya değil ama bir yerlerde bir terslik olduğu kesin...

    YanıtlaSil
  3. @ temerrüt - bir âh de yeter degil mi ..

    âh ..

    geceler bu ara cok kisa geliyor bana, daha uzun olmali, hep olmali ..

    YanıtlaSil
  4. @ oz - iyi ki herkesin baska bir bakisacisi var ozaman diyelim ..

    YanıtlaSil
  5. su gibi aktı okurken...
    başka bir tarif bulamadım..
    sanırım
    anladın sen...

    YanıtlaSil
  6. anladim sevgili yazgunesi, ne demek istedigini anladim ..

    sevgiler : )

    YanıtlaSil