14 Aralık 2011

kendime not; itiraflarım

Sevgili Mr. E, Ribellee, Jackie, GÖK - TÜRK, memento mori ve bitanesi Güneş beni çok yönlü blogger ödüllerine aday göstermiş. Bu güzellere teşekkür eder, kural gereği hakkımda ki yedi gerçeği - itirafları sizlerle paylaşıyorum.


bir.
ilk şiirimi hayat bilgisi dersinde öğretmenin bir ödevi üzerine yazmıştım. ancak o şiir sonrası öğretmen evebeyinlerimi okula çağırıp hakkımda endişelendiğini söylemişti. ah, empati sevdalı, aşırı 'duyarlı' el vatan insanları/m beni bir gün orta yerimden şattanak çatlatacak. o günden sonra bir daha Flemenkçe şiir de yazmadım zaten. artı, çok kaba ve duygusuz bir dil, kendimi bildim bileli o dilde ifade edemedim hiç.

iki.
küçükken dayımın o zaman ki huysuz Virjini anımsatan sevgilisi Siska'nın getirdiği ev hediyesi - süslü püslü çizme seklinde bir biblo ile oynardım. her gün ayağımı içine sokmaya çalışır olmayıncada 'olmadı, çı olmaz' diyerek kenara bırakırdım. bu 'olmadı, olmaz' cümlem ailem tarafından hala bana karşı kullanılır.

üç.
dört senelik orta okulu altı yılda bitiren haylaz, tembel, aksi ve despot bir öğrenciydim. şimdilerde ise sadece despot bir öğretmenim. zero tolerance policy uygulamaktan da hiç ama hiç çekinmiyorum.

dört.
yengeç burcuyum ve itiraf ediyorum bu burcun birçok özelliklerini taşıyorum. mesela bendenizde çekingen, iyi niyetli, hassas ve romantik bir tipimdir. ehum ehum .. bu yüzden başıma gelmedik olay da kalmaz zaten.

beş.
yazılarım her ne kadar ruhuma tecavüz edilmesine izin veriyormuşum hissi yaratsa da, buna kesinlikle ama kesinlikle müsade etmem !

altı.
zaman kavramım neredeyse hiç yok, zira her yere (dersler dahil) hep geç kalırım. çok kötü bir huy bu ! ve iş yerinde buddy olduğum insan modelini sevmiyorum. işin en kötü yanı ise onu oraya aldıranda ben oldum.

yedi.
yanımda, telefonda, tramvayda. sokakta vs. (özellikle telefonla) yüksek sesle konuşulmaşından inanılmaz rahatsız oluyorum; hatta nefret ediyorum.

sekiz,
olmadı olmaz demeyin, bal gibide olur; sekizinci itiraf yani ..
kelime körüyüm ben - bildiğiniz dyslexia. bu yüzden klavye hatalarını ve eğreti cümlelerimi kaale almayınız. merçi teşkür felan.

bu liste daha uzarda uzaaar ..
şimdilik bu kadar ..
sevgi ile ..

9 yorum:

  1. İkinci itiraf favorimiz :))

    YanıtlaSil
  2. Vay vay vay.... :D oldu, olur diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. bu paylaşım için çok teşekkürler :)

    P.S. 6 hiç hoşuma gitmedi benim tam tersim ben hiçbi yere geç kalmam aksine erken giderim :) ama 7 benimle birebir aynı :D

    YanıtlaSil
  4. 7. itirafa ben de katılıyorum vesselam :D

    YanıtlaSil
  5. üçüncü madde üzerinden her ne kadar ürkütsen de garip bi sıcaklığın var, insana kendini iyi hissettiriosun.
    bu da galiba burcundan kaynaklanıyor, yengeç burcu dışardan höt höt gibi gözükse de kalbi pamuk gibi :)
    altıncı ve yedinci maddede de kendimi görür gibi oldum :)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. bi tanesi güneş'in sitesine verdiğin link görünmüyor.

    YanıtlaSil
  7. 3. itirafa bittim :))
    lolammmmmm
    Gülümsetti bu post beni
    Özledim seni :(

    YanıtlaSil
  8. Buralardayim bella, buralardayim :)
    Opuyorum ..

    @ korkmayin alt ustu yengecim,
    yan yan, yana yana :))

    YanıtlaSil