4 Aralık 2011

sayha


kendime not

bir.
Kendimi sisyphe gibi hissediyorum. Her şey yarım, hep yarım. Yoruldum tepenin üstüne bin bir zorluklarla o taşı taşımaya, nihayetinde yeni bir hüsranla karşılaşmaya yoruldum. Her zaman taa baştan başlamaya, sonuçsuz bir tekrara mahkum olmaktan yoruldum.

iki.
Aslında konuşmayı pek sevmem, daha çok kitap okumayı severim. Ve bilin bakalım şu aralar en çok ne yapıyorum, çok konuşuyor az okuyorum.

üç.
Uyundırmayın beni, bırakan uyuyayım, hep uyuyayım. Uyanmadan uyumak ve tekrar uyumak hep uyumak ! Tek istediğim bu, ancak yinede sonunda uyanmak var. Kabuslara, acı gerçeklere, sana - bana - şuna - buna - o'na, sonunda ısrarla u y a n m a k var, anlamak var, yüzleşmek var ! Küçük beyinlerin kendi anladıkları yorumların doğruluğunu savunurken kelime tecavüzüne maruz kalmak var. Yeniden uyanmak var ! Kendini istediğin şekilde ifade edememediğini kabullenmek var. Sonra kabullendiklerinle barışık yaşamak var ! Işte o'nu kabullenmek var ..
ha birde i n s a n l a r var!

dört.
Yarın aşure !
'Sıradan bir gün değil. -Sadece- kutlama değil; Aşure, bize zulümleri hatırlatan bir gün. Aşure zulümlerle mucadele uğrunda kahramanca savaşan ve şehadet şerbetini içen şehidler sultanı, cennet gençlerinin efendisi, iki cihan serverinin canından çok sevdiği torunu Imam Hüseynin kıyam günüdür ! Zulümleri lanetleme günüdür. Aşure, adalet, özgürlük için can verme günüdür !'
Yarın aşure !

14 yorum:

  1. Birden aklıma geldi yazını okuyunca.."Herkes üzerine geliyorsa yanlış yoldasın demek"..Birde yazdıklarının tersini deneme güdümüne odaklansan olmazmı mantığı nasıl sence...

    YanıtlaSil
  2. Yoruldun demek! Ne güzel, mübarek olsun!!!

    'Yorgunum, çünkü yorgunluğumun YAŞAMAK gibi bir anlamı var...', bunu hep çok sevmişimdir... Ahmet Kaya'yı biliyorsan, bunu da biliyorsundur...

    YanıtlaSil
  3. her maddeden kendime pay çıkardım kendime bir not da ben düştüm.

    1 numarayla ilgili katılıyorum, prometheus misali olmak belki bir teselli olabilirdi ama sisifos olmak yıkıcı.
    2 numaraya da katılıyorum ama son zamanlarda çok şükür biraz tersine çevirmeyi başarabildim. sana da sabır dilerim bu konuda.
    3 numarayı uzun süre yaptım, escapist dediler, hassasiyetsiz, hissiz dediler, korkak dediler vs vs. dışardan uyumayı bırakmış gibi gözüksem de aslında hala uyuyorum galiba, sadece yüzümde gözleri açık bir maske var. ama bu eskisinden daha da kötü sanırım çünkü bu maske bir de yalancı yapıyor şimdi beni.
    4 keşke bu toprakta yaşayan herkes bu dinin özünü az veya çok kavrasa, bu din ve toprak için ödenen bedelleri bilse unutmasa da bu ülke aşure misali olsa. hepimiz farklılıklarımızla bu aşureye tat katsak, uyumu yakalasak.

    YanıtlaSil
  4. sana pilli bebek'in hilal'in şarkısını armağan ediyorum;

    Bir bakışta gördüm sıcaklığını
    Bir dokunuşta duydum saflığını
    Çocukça bir rengin olduğunu
    Bir nefesle çektim dostluğunu

    Ve her gece sen, sen uyurken,
    Okşadım saçlarını,
    Uyandırmadan, uyandırmadan, uyandırmadan ...

    YanıtlaSil
  5. @ halil - ola bilir neden olmasin ..

    YanıtlaSil
  6. @ oz - bildigimi biliyorsun ancak hatirlattigin icin tesekkur ederim .. var ol ..

    YanıtlaSil
  7. @ globin - prometheus dedin titan dedin bak duymus gelmis .. baska bir sey dileseymissin ..: )

    aslinda sisyphe gibi hissetmekten mutsuz degilim, ancak bu sadece yorucu hep bastan baslamak bazen iradeyi kiriyor .. ote yandan nefsi iyi terbiye diyor ..

    sende de var bir seyler, gozumden kacti sanma ..

    YanıtlaSil
  8. @ prometheus - cok nazik gordum seni .. guzel bir ninni yerine gecti tesekkur ettim ..

    YanıtlaSil
  9. @ bella - gordum : ) seni kocaman optum ..

    YanıtlaSil
  10. adım geçince dayanamadım koptum geldim :)
    rica ederim ne demek :)

    YanıtlaSil
  11. o yarım kalmışlık hissi, hep umutsuz başlangıçlar yarı yolda kalmalar ya da böyle hissettiren bir benlik hiç gitmiyor sanırım labirentin çıkış noktasını bulana kadar...
    Bırak insanlar anladıkları şekli kabullensinler zira kendini anlatma çabasına girdiğin zaman bazen kendi doğrularından sapıyor insan...
    söylenecek her şeyi söylemişsin ne denir ki,
    eline yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. biraktim zaten onlari olduklari yerde sevgili froggie ..

    carmihalik material degilim, olmadim hic bir zaman .. icimden kopan bir asilik olmustur her zaman .. onlar o olarak kalsin ..

    yureginden kopan o guzel kelimelerin icin tesekkur ederim ..

    : )

    YanıtlaSil