24 Aralık 2009

"everytink is sometink happened"





Futbol ile hiç alakam olmadığı gibi konu hakkında yorum yapmayı da sevmem. Ancak söz konusu İngilizce olunca ve röportaj sayın Fatih Terim beyefendi tarafından yapılmış ise, ve beyefendi kendini verdiği demeçe biraz fazla kaptırınca, eklemek kaçınılmaz oldu. En nihayetinde enterasan bir şey çıkmış ortaya.

Bknz; güler misin ağlar mısın!

* Dipnot I: Bu arada Möh ne oluyor abi?

* Dipnot II: Yibo beyefendi, ilginiz ve desteğiniz için size gerçekten müteşekkiriz efem.

8 yorum:

  1. Wan möö demek istedi herhalde. Ben de anlayamadim. Ama cozmek icin elimden geleni yapacagim ^__^

    YanıtlaSil
  2. Ne demek istediğini şahsen sabırsızlıkla bekliyorum. Bunun ışığında derin felsefi birşeylerin çıkacağından eminim keza.

    YanıtlaSil
  3. Zaten olay felsefenin en ust tabakasi. Her sey olmus/yasanmis bir seydir (benim Ingilizcem ile cevirdigim zaman). Saatlerce konusulabilecek bir konudur aslinda. Bizim yasadiklarimiz, yani birey olarak, aslinda baskalari tarafindan yasanmis olaylarin kendi hayatimizdaki tekraridir. Sadece oyuncular farkli. Insanlarin ozelligini hic eden bir aciklamadir bu. Havalarda ucmanin tek yolu yoktur. Cunku insan ucamaz. Ucamadigi icin hic bir seyde ozelligi yoktur. Farklilastirmak icin, fark aranmasina yol acan dusunceler. Dusuncelerdir insani yoran. O yuzden eviritink is samtink happnd. vs.

    YanıtlaSil
  4. Ne dediğini ya da ne demek istediğini tamamen anlıyorum futbolla yakından ilgili birisi olarak. Çıkıp Alex Ferguson şakır şakır İngilizce konuşup aynı şeyleri söylemek isteseydi eminim anlamazdım. İngilizcesi çat pat olanlar için Fatih Terim iyi bir moral kaynağı. Bir dakkadan sonra '' Ohooo valla anlıyorum lan '' oluyosun.

    YanıtlaSil
  5. @ Yibo; felsefen yine dağlara taşlara denilecek türden. Anti-yaylalar felsefesini fazla mı ciddiye aldın ne. In o dağdan bakem.

    @ Kaan; Vallahi ben o 'bir dakka anlicam galiba' spot'u bir türlü yakalayamadım. Ayrıca Tarzanca verilen demeci sırf çat patçılar anlıyor felsefesine de katılmiyorum zira Terimin beyanı gani gani taş devrinden çıkma/kalma. Ha yamukluk bendenizde olabilir keza möh kısmını hala çözemedim. Enlighten me piliz :)

    Bu arada Sir Ferguson'u İskoçlar hariç kimse anlamaz :D

    YanıtlaSil
  6. İn dı tabele vi ar dı pozişın nav sekınd.
    Puan tablosunda şuan 2. durumdayız.

    Ay dont vant tu si bek I vant tu si fıront
    Ben geriye bakmak istemiyorum ileri bakmak istiyorum.

    Bat vat ken ay du.
    Fakat ben ne yapabilirim.

    Möh
    Möh

    Ne güzel anlatmış İmparator ! Ferguson'u sadece İskoçlar Fatih Terim'ide sadece ben anlarım.

    Bir de Tuncay Şanlı konuşmuş onu gördün mü ? Gud geym gud geym. :))

    YanıtlaSil
  7. Kaan Sengun, saygilar ^___^

    YanıtlaSil
  8. @ Kaan; aydinlattigin için sizdenize mütesekkiriz efem. Rivayete* göre terimin möh'sü *van minit* demecine dayaniyor; yani burda *van möh* olarak reform olmus oluyor. El birligi ile çözecegim biz bu kodu.

    *Kaynak Ibrim

    Bu arada çeviri cidden kul olmus :)

    YanıtlaSil