8 Eylül 2011

Işte o an !

.. and the mail agony has begun !


ağlatan mail ..

yes, but i tell about my job and my study ?
yours,

Dear Dusty,
Do you even know what a CV is ?
Yours,

Hello Miss ,


I have a question about the CV for monday
you should think about your own work or what i really do i daily life?
thankyou!

Yours,
Dusty

gülümseten mail ..

Goodmorning miss,
We already found an interesting brand for our pitch: Coca Cola
We hope that you confirm this and untill next week.


Your sincerely,
Steven

Goodmorning (again) miss,

After sending you the email we thought about our subject (coca cola) again and decided to change it, because we now think that that's a too big of a company. We also believe that their marketing is quite good anyway. So, we like to change the subject and the brand we'll be working with is going to be RABIES. This is a young company of a friend of mine which provides a variety of clothing. The company has little knowledge of advertising so I guess this forms a nice brand to work with.
Above that Joost and I both wear the clothes on the regular, so we definitely are able to identify with the brand.

Sorry for the inconvenience.

Your sincerely,

Steven


o şarkı


11 yorum:

  1. Şöyle bir baktım da.I can't understand :)

    YanıtlaSil
  2. türkçe olaymış iyiymiş.

    kayahanla idare ederiz artık.

    YanıtlaSil
  3. Bu mailleri eklememin asil sebebi su, ilk maili gonderen kiz -dusty- bana bir CV'nin ne oldugunu bilginu soyledigi halde sordugu ilginc soru. İkinci sinif univ ogrencisi bu soruyu soruyor .. Afalladim ve saskinligimi saklayamadim.

    Ustelik bu hafta basladi dersler, dk bir gol bir ve onumuzde koca bir yil var.!

    Digeri daha enteresan, kendi soyluyor, degistiriyor, ekliyor, biciyor vs. Bi nevi kendi kendine 'konusuyor'. İyi hos guzel, ama bu tarz mailler benim inanilmaz vaktimi aliyor. Gulermisin aglarmisin durumu. Yil boyunca cok ilginc mailler geliyor, insan nasil tepki verecegini sasiriyir, profesyonellikten odun vermicez diye magruz kaliyoruz iste..

    YanıtlaSil
  4. Lollipop, emek vermek böyle bir şey:) ben severdim böyle sorduğum sorulara vakit harcayan hocaları onlarda seni seviyorlardır bence:)

    YanıtlaSil
  5. Günaydın leylacım, arkadaşlar senin öğrencilerin mi? görevli olduğun öğretim kompleksini bilmediğim için bu soruya sordum, inş. sizce mahsuru yoktur.

    ingilizcem pek iyi değil, Google Translate den çevrilerini okudum, senin duyarlı düşüncelerini sınıflama akdeviteli, biraz şeytani öngörülü, sende farklıyosun! benderim ki ödün verme, zamanını feda etme:)
    Mail 1/ iş hayatı günlük yaşamın kendisidir, hem soru hem cevap.
    Mail 2/ Coca-calo formatı bana tanıdık geldi.
    Mail 3/ mail 2 nin devamı nitesinde.

    YanıtlaSil
  6. @ xmaslights : )

    belirli noktadan sonra kopuyorsun. hani inanilmaz yogunuz, ustunede boyle sacmaliklar gelince ve israrala anladigini soyleyince inan artik bitiyorsun. yine mail atmis, ve ayni soru. ornek gonderdim, yeminle birdaha mail atarsa 'tamam sana serbest' deyip puanini vercem. kiz beni 3 gundur taciz ediyor, ki bu daha ilk hafta. kocaa bir yil var onumuzde ve ben simdiden -ya herro ya merro- noktasina gelmek uzereyim ..

    : )

    YanıtlaSil
  7. @ nidaa, gunaydiin : )

    Yok efenim ne mahsuru olacak.

    Normalde hic afallamam ve umursamam bile nihayetinde bunlar ogrenci ve ogrenmek icin okuldalar. Ancak bunlar univ ogrencileri olunca durum degisiyor.

    Ilk kiz nasil buraya kadar gelmis hala anlamis degilim. Kisi olarak seker biri, ama ogrenci olarak hic basarili degil. ustelik fakulte international business uzerine ve hersey/staj/dersler vs yabanci dil uzerine kurulu ve bu ogrenci hala CV (yani ozgecmisin) ne oldugunu cozememis. israrla ne oldugunu bildigini soyluyor, ama sordugu soru aynen su - ozgecmisimi mi yazmam gerek diye soruyur.

    son iki maillere ben cevap vermedim; kendi kendine mail atiyor sonra kendi problemi cozuyor ve yeniden bana atiyor. bir nevi keni kendine konusuyor.

    haftaya bunlarin sunumu var - cok kisa bir sunum ve biz buna pitch diyoruz. 3 dakika icerisinde sectikleri bir firmanin tum bilgilerini ve marketing (reklam) onerilerini digerler firmalara sunacaklar. yani oyle oyun felan degil, ciddi bir hazirlik yapmalari gerek ve sectikleri firmalari ogretmenlerine sunmalri gerek. onhazirlik, algilama ve bu noktadan sonra ingilizceleri yeterli olmasi gerek. ikinci ve ucuncu mail gayet sempatik, kendi problemi buluyor (coca cola buyuk firma ve gayet basarili dolayisiyla extra marketing'e ihtiyaclari yok) bu sebepten fikirlerini degistiriyorlar ve daha kucuk bir firmayi ornek olarak kullanmayi tercih ediyorlar ve bunun aciklamasini yapiyorlar. yani birinci hic bir sey anlamiyor, ikinci kendi sokugunu kendi dikiyor.

    ama insan cok yoruluyor ..

    haftaya super eglenceli olacak, sunumlar basliyor ve ben bir kactaneseni kameraya alcam : ))

    --

    ne cok yazdim ben .. uf

    YanıtlaSil
  8. @ tukanci - simdi anladin mi konuyu ?

    kayahani pek sevmem aslinda ama bu sarki ya kayahan ya da ibo secenegi gosterince eh haliyle kayahana eyvallah dedim.

    YanıtlaSil
  9. @ bolat - arada eklerim boyle seyler. tesekkur ederim.

    YanıtlaSil